Vádemelés

2023.08.07. 08:25

Két évig nem tarthat kutyákat egy állatkínzó vasi nő

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága eredményesen nyújtott be keresetet azzal a nővel szemben, aki egy Rába melletti községben rövid lánccal, úgy kötött ki egy kutyát, hogy az állat nyakához szorosan rögzített nyakörv miatt az eb nyaka kisebesedett, a sebbe a láncszemek belenőttek, amelynek szövődményeként gennyes gyulladás alakult ki, ami gyógykezelés nélkül rövid időn belül vérmérgezéshez és elhullásához vezetett volna.

Az eb elhullását az állatvédők közbeavatkozása és a szakszerű orvosi ellátás akadályozta meg.

A nővel szemben korábban a Sárvári Járási Ügyészség vádat emelt állatkínzás bűntette miatt, és a Sárvári Járásbíróság vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Az ügyész az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén keresetet indíthat a tevékenységtől való eltiltás iránt.

A Szombathelyi Törvényszék bírósági meghagyásában az ügyészi keresettel egyezően az alperes nőt két évre eltiltotta a kutya állatfaj tartásától - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában