A mentőautó-sofőrje megsérült

2023.08.09. 13:40

Mentőautóval ütközött egy busz a szomszédos vármegyében - Elhajtott a buszsofőr - fotók

Vaol.hu

Forrás: zaol.hu

Balesetet okozott a az autóbusz felnyílt hűtőrácsa, a sofőr mégsem győződött meg arról, hogy megsérült-e valaki. A férfi ügyében a Zalaegerszeg Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött - írta meg a zaol.hu.

Az ügy vádlottja, egy 55 éves kisbucsai férfi 2022. augusztus 22-én hajnalban borult, esős időben Zalaszentiván felől Zalaegerszeg irányába tartott autóbusszal, amikor a jármű bal hátsó oldalán a hűtőt takaró rácsos ajtó felnyílt, ezért az átért a bal oldali sávba, amit a sofőr a sötétben nem észlelt. Szemből érkezett megkülönböztetett jelzéseket használva egy mentőgépkocsi, aminek nekiütközött a busz felnyílt hűtőajtaja, betörte a szélvédőjét, a rácsos ajtó egy darabja az utasterébe repült, és a mentőautó vezetőjének az arcába csapódott. 

A buszsofőr észlelte az ütközést, megállt, kiszállt, a hűtőrácsot a helyére igazította, azonban anélkül, hogy a közelben szintén megálló mentőgépkocsihoz ment volna, hogy meggyőződjön arról, a balesetben megsérült-e valaki, vagy segítségnyújtásra szorul, a buszba visszaült és elhajtott.  A balesetben a mentőautó vezetője 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, eltört az orrcsontja.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a buszsofőrt segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt a bíróság 168 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte jogerős büntetővégzéssel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában