Kék hírek

2023.08.16. 11:05

Nem adta ki - Fűnyíró traktorral okozott balesetet egy ittas nő Jákfán

A vasi rendőrök az elmúlt 24 órában három személlyel szemben kezdeményeztek eljárást, mert nem volt vezetői engedélyük.

Vaol.hu

Forrás: police.hu

A tegnapi napon érkezett bejelentés a Főkapitányságra arról, hogy közlekedési baleset történt Jákfán. A kiérkező járőrök egy fűnyíró traktorral közlekedő nőt igazoltattak a helyszínen, aki kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget egy, Sárvár irányából érkező személygépkocsinak. A balesetben a traktor vezetője könnyebben megsérült. A nővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért egészségügyi ellátása mellet további mintavételre előállították. Megállapították, hogy az alkalmi sofőr úgy ült a volán mögé, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel sem. Vele szemben engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértés miatt szabálysértési eljárást, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a rendőrök - olvasható a police.hu-n.   

Magyarországon a zéró tolerancia elve a mérvadó, vagyis a vezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas vagy bódult vezetés. Döntsön Ön is helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt!

Egy szombathelyi gépkocsivezetőt szabálysértési őrizetbe vettek a vasi rendőrök, mivel a férfi úgy ült a volán mögé, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Vele szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás az illetékes rendőrkapitányságon.

A celldömölki rendőrök a tegnapi napon, Ostffyasszonyfa külterületén igazoltatták azt 28 éves férfit, aki eltiltás hatálya alatt vezette járművét és nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel őt a Szombathelyi Járásbíróság már korábban eltiltotta a járművezetéstől. A férfival szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Az elmúlt 24 órában két, súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint három anyagi kárral végződött közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában