Tragédia

2023.08.23. 08:42

Vasi lakóháza udvarából szedett gombából csinált ételt egy férfi, belehalt az apja

Vaol.hu

Forrás: Illusztráció

Hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Vas Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2021 októberében, egy kemenesháti községben lévő lakóhelyének udvarán az általa szedett és lila pereszkének vélt – gombaszakellenőrrel meg nem vizsgáltatott – valójában mérgező pókhálós gombából és ismerősétől kapott vargányákból gombapörköltet készített, amiből édesapjával együtt ettek.

Az elkövető másnap gombamérgezés miatt kórházba került, ahonnan saját felelősségére távozott, majd az ezt követő nap a vádlottal együtt a sértettet is kórházba szállították a mentők gombamérgezés miatt, ahol az idős sértett elhunyt.

A sértett halála azért következett be, mert a vádlott az általa gyűjtött és ténylegesen nem ismert fajtájú – mérgező pókhálós – gomba gombaszakellenőrrel történő vizsgálatát elmulasztotta, és az ebből készített ételből adott a sértettnek is, aki gombamérgezést szenvedett.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában