Csalás

2023.09.12. 16:51

Átvette a pénzt, de nem szerelte fel a redőnyt

Csalás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárásban tartottak volna előkészítő ülést a Szombathelyi Járásbíróságon kedden, a vádlott azonban betegségre hivatkozva nem jelent meg.

Tömböly Ágnes

Forrás: MW/archív

Fotó: Baranyai Attila

A vádirati tényállás szerint a vádlott magát valótlanul egy gazdasági társaság üzletkötőjének adta ki és a 88 éves szombathelyi sértettet azzal tévesztette meg, hogy lakásának ablakait redőnnyel szereli fel - tudtuk meg a Szombathelyi Törvényszék tárgyalási jegyzékében leírtakból. Hamis vállalkozói szerződést is átadott, amiben feltüntette, hogy ha a vállalt határidőre nem végzi el a munkát, a teljes vállalkozói díjat visszafizeti. Az idős sértett több mint egymillió forintot kifizetett a vádlottnak, aki a vállalt munkát nem végezte el, arra lehetősége és szándéka sem volt, a pénzt pedig többszöri felszólítás ellenére sem adta vissza. A vádlott betegségre hivatkozva nem jelent meg kedden délelőtt a Szombathelyi Járásbíróságon, ezért az előkészítő ülés megtartására új időpontot tűzött ki a büntetőügyben eljáró bíró. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában