Tragédia

2023.09.06. 14:57

Egy jogtalanul megevett banán miatt halt meg egy idős nő a szomszédos vármegyében

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben a támadó egyetlen lökéssel az idős nő halálát okozta.

Vaol.hu

Forrás: kisalfold.hu

A vád szerint a férfi 2020. július óta egy győri szociális intézmény lakója. Itt élt az idős sértett is, aki sorsszerű megbetegedései miatt néha bejárt lakótársai szobájába és megette az ételüket. A nő 2021. június 4-én a vádlott szobájába ment és az engedélye nélkül megette az éjjeliszekrényén talált banánt. A férfi ezen felháborodott és kizavarta a szobából. Majd követni kezdte és a folyósón kis erővel a mellkason lökte a sértettet - írja a kisalfold.hu.

A nő hanyatt esett és beverte a fejét. A gondozók ellátták, majd a mentők kórházba szállították, ahol megműtötték. A bántalmazás miatt néhány nap múlva meghalt. A Győri Törvényszék a férfit halált okozó testi sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában