Az áram is elment

2023.09.13. 21:52

Elöntötte a szennyvíz egy szombathelyi ház egyik szintjét, jelentős kár keletkezett - fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Szerdán este Szombathelyen a Torony utca egyik lakóházában hirtelen elment az áram. Kiderült, hogy a ház pincéjében lévő garázsban és a mosókonyhában mintegy fél méter magasan állt a szennyvíz, ami egy régen ledugózott csőből ömlött a házba. A dugót a nagy nyomás lőtte le a csőről. A szennyvíz elérte az egyik - egyébként magasabbra helyezett - hűtőt, ami zárlatot okozott és emiatt ment el az áram.

A ház lakói hívták a Vasivizet és a tűzoltók is a helyszínre érkeztek, a szakemberek megvizsgálták a közelben a csatornarendszert, kiderült, hogy a dugulást nagyobb mennyiségű nedves törlőkendő és egy fadarab okozta mintegy száz méterrel arrébb. A nedves törlőkendőt egyébként nem szabad a wc-be dobni pontosan amiatt, hogy az anyaga miatt nem oldódik fel és nem esik szét a vízben, hanem elakad a csatornában.

A dugulás megszűntetése után kiszivattyúzták a szennyvizet a ház alsó szintjéről, ahol a ház felújítása miatt sok dolgot tároltak. Jelentős anyagi kár keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában