Előkészítő ülés

2023.09.08. 16:53

Halálra vertek egy fogvatartottat a szombathelyi börtönben - A vádlott tagadja bűnösségét

Tömböly Ágnes

Forrás: Wolf Ferenc

Halálra vertek egy rabot a szombathelyi börtönben – számolt be a TV2 Tények című műsorában. A vádlott férfi tagadta bűnösségét a Szombathelyi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen.

Az incidens még januárban történt a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. Információink szerint tévézés miatt alakult ki szóváltás a cellatársak között. A fogvatartottak dulakodni kezdtek: a vádlott úgynevezett fojtó fogással megragadta a sértett nyakát, majd a földre zuhantak, és úgy verekedtek. Egyik szobatársuk fogta meg az éppen felülre kerülő sértett kezét, hogy hagyja abba a másik bántalmazását. A sértett végül a folyosón lett rosszul, azonnal kórházba szállították. A férfi azonban olyan súlyos gerincvelő- és porckorongsérüléseket szenvedett, hogy néhány héttel később légzési- keringési elégtelenség miatt a kórházban meghalt. A vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett az incidens során.

A Vas Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés miatt emelt vádat, ami kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tudtuk meg Vassné dr. Szele Adrienn sajtószóvivőtől.

A Szombathelyi Törvényszék csütörtökön megtartotta az előkészítő ülést a büntetőeljárásban.

- Szeretném őszinte részvétemet kinyilvánítani, és elmondani azt, hogy igazából nem akartam verekedni. Én igazából csak védekeztem, s nagyon sajnálom ezt az egészet, hogy így történt – jelentette ki a vádlott az ülésen a TV2 Tények című műsorának helyszíni tudósítása szerint. Abból az is kiderült: a sértett édesapja utoljára a kórházban látta a gyerekét kikötözve, bilincsben, ő tett feljelentést.

- Beismeri-e bűnösségét a vád tárgyává tett bűncselekményben? – kérdezte dr. Rácz József, a Szombathelyi Törvényszék kollégiumvezetője a vádlottól, mire az nemmel felelt.

A büntetőeljárás során szakértők és a cellatársak meghallgatására is sor kerül majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában