Esős időben

2023.09.19. 11:25

Helyszíni fotók: Súlyos kamionbaleset Vasban - Frontálisan ütközött a két jármű

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

A rendőrség tájékoztatása szerint a nehéz-tehergépjárműveket már Lentinél a 75-ös számú főútra terelik. A műszaki mentés idejére várhatóan 12 órától azonban teljes szélességében lezárják az érintett útszakaszt, amelyet a munkálatok előrehaladtával fokozatosan tesznek majd szabaddá. Az egyenruhások a Zala vármegye felől érkezőket Zalalövőnél terelik Zalaegerszeg irányába, míg a Körmend felől érkezőket Nádasdnál irányítják Zalaegerszeg felé.

Kedden délelőtt egy litván rendszámú kamion haladt a 86-os főúton Körmend felől Zalalövő irányába, amikor az esőben egy élesen jobbra ívelő kanyarban a jármű eddig ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba, ahol összeütközött frontálisan a szemből érkező szlovák rendszámú kamionnal. A balesetben a litván kamiont vezető fehérorosz sofőr súlyosan megsérült, míg a szlovák kamion vezetőjét könnyű sérülésekkel szállították kórházba a mentők. Mindkét jármű pótkocsija meg volt pakolva, a szlovák kamion autóalkatrészeket szállított, míg a litván kamion fehérorosz rendszámú pótkocsiján szintetikus gumi alapanyag volt.

A műszaki mentésben a körmendi tűzoltók is részt vettek. Az egyik pótkocsi veszélyesen megdőlt, a műszaki mentés idejére várhatóan teljesen le kell majd zárni az érintett útszakaszt, addig váltott irányban, rendőri irányítás mellett halad a forgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában