Kékhírek

2023.09.20. 09:12

Súlyos közlekedési baleset, ittas vezetés Vasban

Ittas járművezetővel szemben intézkedtek a sárvári rendőrök.

Vaol.hu

Forrás: police.hu

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. szeptember 19-én 5 óra és 2023. szeptember 20-án 5 óra közötti időben egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés, valamint tíz, anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök - írja a police.hu.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, egy fehérorosz állampolgár közlekedett az általa vezetett járműszerelvénnyel 2023. szeptember 19-én, a délelőtti órákban, a 86-os számú főúton Nádasd felől Zalalövő irányába. Haladása során a főút 42-es kilométerszelvényében, egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett, átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy, vele szemben közlekedő szlovák állampolgár által vezetett járműszerelvénnyel. Az elsődleges orvosi információk alapján a fehérorosz sofőr súlyos, míg a szlovák férfi könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Egy petőmihályfai lakos személygépkocsival közlekedett a 7441-es számú úton Gersekarát felől Vasvár irányába, 2023. szeptember 19-én, a délelőtti órákban. Haladása során az út 4-es kilométerszelvényében elvesztette uralmát járműve felett és a vízelvezető árokba csapódott. Az elsődleges orvosi információk alapján a gépkocsivezető könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Vasvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Egy ittas gépjárművezetőt is kiszűrtek a forgalomból az egyenruhások még mielőtt balesetet okozhatott volna. Egy gyulai sofőrt igazoltattak a helyi rendőrök Sárváron. Az intézkedés során alkoholszondát alkalmaztak a gépkocsi vezetőjével szemben, amely pozitív értéket mutatott. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában