Kék hírek

2023.10.09. 10:31

6 ittas vezető, 18 baleset 72 óra alatt

Az elmúlt 72 órában hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi rendőrök, valamint 18 közlekedési balesetről érkezett bejelentés a főkapitányságra.

Vaol.hu

Forrás: police.hu

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. október 5-én 5 óra és 2023. október 8-án 5 óra közötti időben három, súlyos és hat, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés, valamint kilenc, anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök.

Hat olyan járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén, akikkel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholszonda.

Közülük egy férfi Veszprém vármegye térségében, a 8-as számú főút és a 8403-as számú út kereszteződésében okozott anyagi káros balesetet autójával a vasárnapi nap folyamán. A helyszínről továbbhajtott, őt Jánosháza térségében vonták intézkedés alá a vasi egyenruhások. Megállapították továbbá, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

Egy helyi férfi Pósfán szenvedett balesetet motorjával vasárnap, a délutáni órákban. A helyszíni intézkedés során megállapították a rendőrök, hogy a motoros bukósisak nélkül közlekedett a Kossuth utcában, melynek során elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról és a vízelvezető árok betonátereszének ütközött. A motor vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, mivel az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyosan megsérült.

Mindkét férfival szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást kezdeményeztek - olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában