Helyi kék hírek

2023.10.31. 17:33

90 ezer eurós kár - 50 kerékpárt lopott el egy magyar férfi Ausztria szerte - fotó

Vaol.hu

50 kerékpárt lopott el egy magyar férfi Bécsben és Alsó-Ausztriában – a kár mintegy 90 ezer euró. A 46 éves férfi, akit már szeptemberben letartóztattak Bécsben, a gyanú szerint 2021 januárja óta több mint 50 kerékpárt lopott el a fővárosban és Alsó-Ausztriában. Egy takarítócég alkalmazottjaként több kerékpártárolóhoz is hozzáférhetett, ahonnan magas értékű e-bike-okat lopott. Az okozott kár állítólag mintegy 90 ezer euróra rúg – számolt be hétfőn a végrehajtó - írja a magyarok.orf.at.

A férfit azért kapta el a rendőrség, mert az egyik ellopott kerékpár tulajdonos GPS-en keresztül követte a biciklijét. A rendőrök több kerékpárt találtak az autóban valamint a gyanúsított lakóhelyén. A magyar férfi csak ezeket ismerte be, de tagadja az összes olyan lopást, amit egyelőre nem lehet egyértelműen bizonyítani ellene. Ez idáig nem minden ellopott kerékpárnak sikerült a jogos tulajdonosát megtalálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában