Börtönbe kerülhetnek

2023.10.27. 09:13

Állatok mellett cseperedett a kannabisz a szomszédos vármegyei tanyán

Közel 30 kiló szárítás alatt lévő marihuánát foglaltak le.

Vaol.hu

Forrás: zaol.hu

Jelentős mennyiségű kábítószer termesztése miatt emeltek vádat három férfi ellen. A büntetőeljárásról a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter adott ki tájékoztatást. E szerint az ügyben elsőrendű vádlott 42 éves fertőszentmiklósi férfi 2021-ben földterületeket vásárolt Zalabér külterületén, ahol állattartásba kezdett, a jószágok gondozásával korábbi alkalmazottait, az 58 éves kapuvári és a 64 éves ebergőci férfit, az ügy  II. rendű és III. rendű vádlottját bízta meg - írja a zaol.hu.

A fertőszentmiklósi férfi 2022 nyarán 123 cannabis palántát ültetett el a területen, majd a növényeket a két alkalmazott gondozta. Az ültetvények közelében álló két épületben a kannabisz feldolgozásához és szárításához szükséges darálógépet, levegőszűrőt, ventilátort, hősugárzót és szárítókereteket helyeztek el. A növények beérését követően, 2022 őszén a két dolgozó leszüretelte a növényeket, majd az egyik épületben erre a célra a főnökük által szakszerűen kialakított, levegőszűrővel, ventilátorral, hősugárzóval felszerelt helyiségben lelevelezték, majd állványokon szárították.

A termesztett növények szárítókeretekre kerültek
Fotó: Ügyészség

A rendőrség által 2022. október 14 -én megtartott kutatáskor összesen 123 tő lábon álló kendernövény, illetve a leszüretelésükből  származó, közel 30 kg szárítás alatt lévő növényi részt találtak a rendőrök az épületekben. Emellett a fertőszentmiklósi férfi otthonában további kannabiszt, amfetamint, kokaint tartalmazó anyagokat foglaltak le, s mint kiderült, az egyik dolgozó, a 64 éves ebergőci férfi fogyasztott is az általa termesztett marihuánából.

A Keszthelyi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a három férfivel szemben, és büntetésként börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában