Elfogás

2023.10.02. 09:24

Betörtek az acsádi dohányboltba - Lejla, a nyomkereső kutya találta meg az elkövetőket

A szombathelyi nyomozók elfogták a dohánybolti betörőket.

Vaol.hu

Forrás: police.hu

Bejelentés érkezett a főkapitányságra 2023. augusztus 27-én, mely szerint az acsádi dohányboltba betörtek. A helyszínre érkező kollégák megállapították, hogy ismeretlen elkövetők a rács kifeszítésével és az ablak betörésével bejutottak az épületbe, ahonnan dohánytermékeket és élelmiszert vittek el - közölte a rendőrség.

A rendőrök rövid időn belül megkezdték a helyszíni szemlét a dohányboltnál, ahol széles körű adatgyűjtést végeztek, majd az ismeretlen elkövető azonosítása és felkutatása érdekében útnak indították Lejlát, a nyomkövető kutyát. Lejla a rendőröket egy, a településen lévő házhoz vezette, ahol elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23 éves helyi lakost.

A bizonyítékok alapján a helyi férfin kívül még egy 19 éves celldömölki nőt, valamint egy 22 éves, szintén celldömölki férfit hallgattak ki gyanúsítottként a szombathelyi nyomozók.

A három elkövető megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2023 augusztusában betörtek egy acsádi lakóházba is, ahonnan egy számítógépet és különböző régi pénzérméket vittek magukkal. A betörés helyszínelése során a házban különböző dohánytermékeket is lefoglaltak kollégáink, amelyekről megállapították, hogy azok a zsédenyi dohánybolti betörésből származnak.

A gyanúsítottak elismerték a bűncselekmények elkövetését. A 23 éves acsádi férfi beismerte továbbá, hogy 2020-ban betört a helyi vasútállomás várótermébe, ahonnan kézilámpákat tulajdonított el, 2021-ben pedig egy építési területre is bement, ahonnan szerszámgépeket vitt magával. A férfi 2022 nyarán egy kukoricatábla mellől ellopta a villanypásztor napelemes paneljét, valamint inverterét, továbbá villanyvezetékeket is.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság több rendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában