Tűzeset

2023.10.20. 13:16

Teljes terjedelmében égett egy családi ház padlása Nardán - Hárman laktak benne - fotók

Vaol.hu

Forrás: Wolf Ferenc

Dél után nem sokkal leégett Nardán egy családi ház tetőszerkezete. A tűzhöz a szombathelyi hivatásos, a vaskeresztesi, valamint a felsőcsatári önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A tűzoltók a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületből egy propán bután palackot hoztak ki, amelyet nem ért hőhatás, továbbá egyet találtak, mikor átvizsgálták a padlásteret, az még a kiérkezésük előtt robbanhatott fel, mert szét volt hasadva - tudtuk meg Balogh Esztertől, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Az utómunkálatok még három órával később, ott jártunkkor is zajlottak, a levegőben szállt a pernye, míg a tetőn dolgozó tűzoltók és segítők a kárhelyszín megtisztításán dolgoztak. 

Az épület tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni lapunknak, de azt megtudtuk: a házban hárman éltek életvitelszerűen és mivel a teljes tetőszerkezet leégett, az lakhatatlanná vált. A család lakhatását átmenetileg a falun belül meg tudják oldani.

Előzmény:

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Narda településen, a Petőfi utcában. Több helyen ég a tető, teljes terjedelmében lángol a padlás, és a tűz átterjedt egy szobára is. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy vízsugárral oltják a lángokat. A helyszínen dolgozik egy szombathelyi vízszállító és a vaskeresztesi önkéntes egység is - tájékoztat hivatalos oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Forrás: Wolf Ferenc

 

Forrás: Wolf Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában