Látni és látszani kampány

2023.11.20. 16:39

Autós eszközöket osztottak a rendőrök a közlekedés résztvevőinek Szombathelyen - fotók

A Látni és látszani kampány keretében autós eszközöket osztottak a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedés résztvevőinek Szombathelyen. Az akció célja, hogy felhívják az utazók figyelmét a télen megváltozó út- és látási viszonyokra.

Csabai Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Jégkaparó, jégoldó spray, láthatósági mellény - többek között ezeket az eszközöket kapták meg ingyen a szombathelyiek a rendőrség munkatársaitól a 11-es Huszár úton tartott közúti ellenőrzés során.

Cser Zsófia, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense lapunknak elmondta, a rövidebb nappalok, a befagyott és párás szélvédők nehezebbé teszik a közlekedést az őszi-téli időszakban , ezért elengedhetetlen, hogy jobban figyeljünk egymásra és a járműveinkre.

Forrás: Cseh Gábor

- Nagyon fontos az, hogy gondoskodjunk a járműveinkről, a kivilágításról, illetve a saját egészségügyi állapotunkról. A rossz látás az őszi-téli körülmények között még jobban nehezíti a közlekedésünket. A rendőrség a járművek állapotára ilyenkor kiemelt figyelmet fordít, ezért osztanak a kollégák olyan eszközöket, hogy reggel -, amikor párás a szélvédő, hideg van, csúszósak az utak - könnyebb legyen elindulni.

Hozzátette, az akció során a rendőrök felhívják a figyelmet arra is, hogy mielőtt elindulunk tisztítsuk le a szélvédőt, hogy biztonságosan tudjunk becsatlakozni a forgalomba. - Ha úgy indulunk el reggel, hogy nem tisztítjuk le a szélvédőt, nagyobb eséllyel okozunk balesetet és nem csak mi sérülhetünk meg, hanem a közlekedés többi résztvevőjét is veszélyeztetjük – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában