Baleset

2023.11.13. 10:52

Nem használta az övét a balesetet okozó autós Szombathelyen - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Hétfőn délelőtt egy Audi személyautó haladt Szombathelyen a Homok úton, a Kárpáti Kelemen utca kereszteződésében a sofőr megállt a stop táblánál, majd előbbre gurult, de mivel autó érkezett, ezért újra megállt a kereszteződésben, hogy elengedje a védett úton haladót. Az Audi mögött egy Toyota haladt, ennek a járműnek a vezetője későn vette észre, hogy az Audi újra megáll, és a hátuljának ütközött.

Forrás: Horváth Balázs

A balesetben szerencsére nem sérült meg senki a kis sebesség miatt, viszont egyértelműen kiderült, hogy a Toyota vezetője nem használta a biztonsági övet, ezért ő nem csak a baleset okozásáért, de a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt is bírságot kapott.

Forrás: Horváth Balázs

Többször beszámoltunk már olyan balesetekről, ahol megelőzhető lett volna a súlyos vagy végzetes sérülés, ha az autóban utazók bekapcsolják a biztonsági övet. A passzív biztonsági eszközök nagyban javítják egy esetleges balesetben az utasok túlélési esélyeit, és a sérülések mértéke is sokkal kisebb.

Forrás: Horváth Balázs
Forrás: Horváth Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában