Fókuszban a rendőri munka

2023.11.23. 20:00

Nyílt nap a Körmendi Rendvédelmi Technikumban

Nyílt napot tartottak és a rendőr szakmai oktatást népszerűsítették a Körmendi Rendvédelmi Technikumban.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Hollósi Gábor rendőr ezredes, az iskola igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, hogy rendőr tiszthelyettesi szakképzettséget Magyarországon jelenleg két helyen lehet szerezni: Körmenden és Miskolcon. Bemeneti követelményként a jelentkezőknek érettségivel, magyar állampolgársággal, magyarországi lakcímmel, kifogásolhatatlan életvitellel kell rendelkezniük, emellett egészségügyi, fizikai és pszichológiai szempontból is meg kell felelniük. - A nyílt napokon a rendőri munka megismerésére kínálunk lehetőséget. Országos beiskolázási körünk van, de többnyire a Dunántúlról jönnek hozzánk tanulók. A pályaorientációs technikumból érkező hallgatóknak - akik már rendelkeznek rendészeti ismeretekkel - másfél év a képzési idő, akik gimnáziumból vagy egyéb technikumból jelentkeznek, azoknak két év. A végzett rendőr tiszthelyettesek önálló intézkedésre jogosult járőrvezetők lehetnek, és a legalacsonyabb tiszthelyettesi beosztástól a legmagasabbig eljuthatnak - tette hozzá az ezredes.

Az érdeklődők bejárhatták az iskolát, emellett különféle közrend-védelmi és közlekedési szimulációs gyakorlatokat tekinthettek meg. A technikum január 16-án tartja következő nyílt napját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában