Baleset

2023.11.21. 17:36

Súlyos baleset Burgenlandban: három kisbusz és egy személyautó ütközött Kismartonnál - fotó

Három kisbusz és egy személyautó ütközött hétfőn este az A3-as autópályán Müllendorf és Hornstein között Eisenstadt (Kismarton) közelében. Négyen megsérültek, egyikük súlyosan.

Vaol.hu

Forrás: burgenland.orf.at

Három kisbusz és egy személyautó ütközött össze hétfőn 22 óra 30 perc körül az A3-as autópálya Bécs felé vezető szakaszán Müllendorf és Hornstein között, Eisenstadt (Kismarton) közelében. Mindhárom kisbuszt magyar sofőr vezette. A balesetben négyen megsérültek, a személyautó 78 éves utasa súlyosan, ő beszorult a roncsok közé, a tűzoltók mentették ki és adták át a mentőknek - írta a burgenland.orf.at.

Forrás: burgenland.orf.at

- Az autó egész oldalán megkellett bontani, hogy hozzáférjenek a sérülthöz és biztonsággal ki tudják emelni az összeroncsolódott autóból - mondta Peter Berghofer, a mülendorfi tűzoltóság munkatársa. A balesetben megsérült a személyautó 69 éves sofőrje is és a magyar sofőrök közül is ketten. A sérülteket a kismartoni kórháza szállították. Az eisenstadti, wulkaprodersdorfi, hornsteini és a müllendorfi tűzoltóság vonult a helyszínre. Az autópályát a mentés idejére, nagyjából 3 órára lezárták. A pontos körülményeket vizsgálják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában