Baleset

2023.11.20. 20:00

Veszélyes anyagot szállító kamion borult árokba Vasszécsenyben, lezárták a környéket - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Hétfőn kora este egy baleset miatt volt teljes útlezárás Tanakajd határában a 87-es főúton, a forgalmat Tanakajd és Vasszécseny belterülete felé terelték. A szűk utcákon a kamionok és a buszok csak nagyon nehezen fértek el, az egyik bosnyák veszélyes anyagot szállító kamion pedig a vasszécsenyi Temető utcában egy derékszögű kanyarban a jobb oldali árokba hajtott. A szerelvény veszélyesen megdőlt és leért a jobb oldali üzemanyagtartály is, amiből folyni kezdett a gázolaj.

A helyszínre érkezett több tűzoltóautó, a Katasztrófavédelem mobil laborja és a műveleti szolgálat is. A tűzoltók légzőkészülékben nyitották ki a kamion pótkocsiját, ahol szerencsére megfelelően volt rögzítve a veszélyes anyag, így nem szivárgott vagy folyt ki. Úgy tudjuk, hogy a jármű többfajta veszélyes anyagot, köztük maró hatásút is szállított.

A bosnyák kamionon bár volt ADR-es, veszélyes anyagot jelző tábla, de azon nem volt feltüntetve a pontos kódja a szállított anyagnak.

A tűzoltók a polgárőrök és a rendőrök segítségével lezárták a környező utcákat, a műszaki mentés várhatóan hosszú ideig el fog tartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában