Rendőri intézkedések

2024.01.29. 10:31

Az elmúlt hétvége számai a vasi utakról: ittas vezetők, balesetek, szabálysértések

Az elmúlt hétvége eseményei számokban.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Vas vármegyében 2024. január 26-án 5 óra és 2024. január 29-én 5 óra közötti időben három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Egy zalaegerszegi autóst igazoltattak a rendőrök Szombathelyen 2024. január 27-én a késő esti órákban. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi úgy vett részt gépkocsijával a közúti forgalomban, hogy attól korábban már eltiltották. Ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az elmúlt három napban az egyenruhások négy olyan gépjárművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé. Egyikük balesetet is okozott, amelyben megsérült. A sofőrökkel szemben mind a négy alkalommal pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, ezért őket további mintavételre előállították. Velük szemben büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságon.

A járművezetés megkezdése előtti kismértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja a vezetési képességet. Romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezáltal az ittas vezető potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben.

Az alkoholos állapotban történő járművezetés társadalomra veszélyessége rendkívül nagy, ezért a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt hangsúlyt fektet az ittas járművezetők kiszűrésére, szankcionálására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában