Kék hírek

2024.01.09. 08:07

Komolyabb baleset nélkül telt el a hétfő

Vaol.hu

Forrás: police.hu

Vas vármegyében 2024. január 8-án 5 óra és 2024. január 9-én 5 óra közötti időben nem érkezett személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről bejelentés a rendőrségre - közölte a rendőrség.

Az elmúlt 24 órában két ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vármegyében az egyenruhások. Egy jáki gépkocsivezetőt igazoltattak Szombathelyen, a Körmendi úton a rendőrök, egy kőszegdoroszlói autóst pedig Kőszegen. Mindkettőjükkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őket további mintavételre előállították. A kőszegdoroszlói  sofőr  vezetői engedélyét nem tudták elvenni, mivel azt már korábban bevonták. Így őt szabálysértési őrizetbe is vették. Mindkettőjükkel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy biztonságunk, valamint testi épségünk és egészségünk megőrzése érdekében körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!

A passzív biztonsági eszközök megfelelő használatát is folyamatosan ellenőrzik az egyenruhások, melyeknek jelentős szerepe van egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén. Ilyenkor előtérbe kerül a biztonsági öv, a fejtámasz, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak és a megfelelő motoros védőruházat szerepe. A sérülések a megfelelő használat esetén elkerülhetők, azok következményei drasztikusan csökkenthetők.

A „CSAT(T)LAKOZZ” elnevezéssel útjára indított országos baleset-megelőzési kampány is a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára és azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára hívja fel a figyelmet.  

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában