Vádemelés

2024.01.15. 08:12

Motort kötött el egy ittas vasi férfi, majd balesetet szenvedett - alig maradt ép csontja

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 októberében – a tulajdonos többszöri tiltása ellenére – felült az utcán járó motorral álló motorkerékpárra, majd azt enyhe fokban ittasan, bukósisak nélkül vezette. A vádlott haladása során elveszítette uralmát a jármű felett, a füves útpadkán megcsúszott és a vízelvezető árok betonátereszének ütközött. Az ittas sofőr a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló – többszörös csonttörésekben megnyilvánuló – súlyos sérüléseket szenvedett el.

A járási ügyészség közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában