Helyi kék hírek

2024.02.05. 09:56

Ittas járművezetők, balesetek

Az elmúlt hétvége eseményei számokban.

Vaol.hu

Vas vármegyében 2024. február 2-án 5 óra és 2024. február 4-én 5 óra közötti időben hét, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Az elmúlt 72 órában négy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi egyenruhások. Két sofőr közülük pedig anyagi káros balesetet is okozott. Mind a négy gépkocsivezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, ezért őket előállították és velük szemben büntetőeljárást kezdeményeztek az illetékes rendőrkapitányságokon.

Az alkoholos állapotban történő járművezetés társadalomra veszélyessége rendkívül nagy, ezért a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt hangsúlyt fektet az ittas járművezetők kiszűrésére, szankcionálására.

Büntetőeljárás indult azzal a helyi sofőrrel szemben is, akit 2024. február 2-án, a délelőtti órákban igazoltattak a járőrök Kőszegen. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a Kapuvári Rendőrkapitányság korábban eltiltotta a járművezetéstől.

A rendőrök Szombathelyen egy budapesti lakost igazoltattak február 4-én, akiről megállapították, hogy vele szemben a Pesti Kerületi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki csalás bűncselekmény elkövetése miatt. A férfit a járőrök előállították és őrizetbe vették - közölte a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában