Tragikus esetek

2024.02.26. 08:27

Vérengzés Bécsben - Három nőt ölt meg egy afgán férfi

A rendőrségi tájékoztatás szerint letartóztatták azt a 27 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Bécsben, az egyik bordélyházban pénteken esete megölt három nőt. Részben beismerő vallomást tett, mutatjuk a vérengzés részleteit.

Vaol.hu

Tovább folyik a nyomozás, a tanúk meghallgatása, az események feltárása - mondta Philipp Haßlinger rendőrségi szóvivő az ORF-nek. - A 27 éves férfi nagy valószínűséggel nem vendégként tért be a szórakozóhelyre. Az eddigi adatok alapján tudható, a vérengzés nem hirtelen felindulásból történt, a bűncselekmény elkövetése előtt már beszerzett egy kést. 

Vérengzés
Vérengzés Bécsben - három kínai nőt gyilkolt meg egy férfi
Forrás: ORF

A gyilkos eszközzel ment be a hely, majd követte a szörnyűségeket, szó szerint vérengzés történt. 

A 27 éves afganisztáni menedékkérő állítólag „masszív erőszakot” alkalmazott. Nem volt ittas, nem állt kábítószer hatása alatt. Az APA információi szerint magát a bűncselekményt néhány percen belül követte el.

 A három áldozat személyazonosságának megállapítására irányuló nyomozás is folyamatban volt. A boncolásra vasárnap kerül sor. A rendőrség szerint a nők nagy valószínűséggel kínaiak. A jelenlegi ismeretek szerint a hely üzemeltetője valószínűleg a halottak között van – tette hozzá Philipp Haßlinger.

A korábbi kihallgatások azonban nem tártak fel semmiféle kapcsolatot a gyanúsított és az áldozatok között. A gyanúsítottat vasárnap este egy javítóintézetbe szállították.

A beszámolók szerint vérfürdő történhetett a bordélyházban. Az áldozatok súlyos vágásokat és szúrt sebeket szenvedtek. A bűncselekmény az épület több részében történt – a rendőrség tájékoztatása szerint a holttesteket különböző helyiségekben találták meg. Az áldozat egyik munkatársa hallotta a kiabálásokat. Elmondta a rendőröknek, hogy a szobája ajtaját belülről eltorlaszolta, majd bezárta. A támadót azonban nem látta.

A 27 éves gyanúsítottat a bordélyházzal szemközti kis parkban találták meg. A rendőrség szerint kés volt a kezében. Philipp Haßlinger szerint agresszíven viselkedett, amikor letartóztatták. Ezért egy sokkolóval cselekvőképtelenné vált, túlhajtották és őrizetbe vették.

A rendőrséget pénteken 21 órakor riasztotta egy járókelő vagy szomszéd, aki a bár bejáratától az utca másik oldaláig húzódó vérnyomot észlelt.

Bécsben azonban nem ez volt az egyetlen gyilkosság az elmúlt hétvégén. 

Egy 51 éves nő és 13 éves lánya erőszakos halála után szintén pénteken Bécs-Landstrassén folyt nyomozás. az eddigi adatok szerint a gyilkosságot a férj, illetve az apa követte el. A lány boncolása a nyakán elkövetett erőszakot tárta fel a halál okaként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában