Rendőri intézkedés

2024.03.07. 11:29

Három ittas vezetőt is fogtak a rendőrök a vasi utakon az elmúlt 24 órában

Vas vármegyében 2024. március 6-án 5 óra és 2024. március 7-én 5 óra közötti időben két személyi sérüléssel közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Az elmúlt 24 órában három ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi egyenruhások, akikkel szemben az igazoltatás során pozitív értéket mutatott az alkoholteszter. Őket további mintavételre előállították. Közülük két sofőrrel szemben büntetőeljárás indult. A harmadik férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, így őt szabálysértési őrizetbe vették engedély nélküli vezetés miatt, valamint az ittasság mértékére tekintettel közigazgatási hatósági eljárás indult ellene - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Magyarországon a zéró tolerancia elve a mérvadó, vagyis járművezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. Ennek oka, hogy a különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kis mértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt, azaz hátrányosan hat a vezetési képességre.

Az alkohol emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása miatt romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezáltal az ittas vezető potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában