Feltételes ügyészi felfüggesztés

2024.03.18. 11:08

Nem tudta feldolgozni a szakítást, visszavonta a volt párja egyetemi jelentkezését a zalai fiatal

Szakítás után is a lány közelében akart maradni.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A belépési jelszavak ismeretében átírta volt barátnője adatait a felvételi lapján a fiatalember, hogy lehetőleg egy városban tanuljanak tovább. A beavatkozás miatt büntetőeljárás indult, amelyről dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatást.

Eszerint a történet korábban egy párt alkotó két szereplője tavaly érettségizett egy zalaegerszegi középiskolában. A fiú nem tudta elfogadni a szakításukat, és a további kapcsolatban maradás érdekében azt tervelte ki, hogy mindketten egy városba tanuljanak tovább - írta a zaol.hu.

 Mivel ismerte a lány által a közösségi oldalakra, illetve az e-mail fiókjába való belépéséhez használt jelszót, a saját mobiltelefonjáról a lány tudta és engedélye nélkül belépett az e-mail fiókjába, és az ily módon illetéktelenül elolvasott üzenetekből aztán megismerte a lány felvételi regisztrációhoz megadott belépési adatait is.

Ezek birtokában a fiú 2023. július 6-án reggel negyed kilenc után pár perc eltéréssel kétszer belépett volt barátnője felvételi regisztrációs fiókjába, és a bejelölt öt egyetemi jelentkezése közül az utolsó, ötödik és az egyik budapesti egyetem mellett még esélyes pécsi képzésre való jelentkezését visszavonta. Ennek következtében a lány egyetemi bejutási esélye – az első három helyen megjelölt képzések melletti 0-0-0 pontszámokra tekintettel – a negyedik helyen megjelölt budapesti képzésére maradt meg.

Tettével a fiatalember volt barátnője engedélye és tudta nélkül jogosulatlanul lépett be az elektronikus levelezési rendszerébe, majd pedig a megszerzett belépési adatokkal a felvételi regisztrációs fiók adatait jogosulatlanul megváltoztatta.
A történtek miatt  büntetőeljárás indult, ebben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a törvényi feltételek fennálltára, a fiatalember beismerő vallomására, büntetlen előéletére, őszinte megbánására figyelemmel vele szemben az információs rendszer vagy adat megsértésének vétsége miatti vádemelés helyett 1 év 4 hónap időtartamra feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában