Vádemelés

2024.03.13. 07:47

Vasi faluban történt: ittasan elkötött egy autót, durva baleset és életveszélyes sérülés lett a vége

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 júniusában, egy kemenesháti községben parkoló nyitott autót – aminek indítókulcsa a személygépkocsiban volt – használt jogtalanul, azt közepes fokban ittasan vezette a faluban. A vádlott ittassága miatt elveszítette uralmát a gépjármű felett, letért az útpadkára, majd az árokba, nekiütközött egy beton hídfőnek, a hídon várakozó személygépkocsinak, majd egy beton villanyoszlopnak, végül az útárokban állt meg. Az elkövető – mivel a biztonsági övét nem használta – az ütközés következtében a gépkocsi mellé esett, és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlott közúti járművezetéstől eltiltását is indítványozta, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában