Ítélet

2024.04.17. 14:45

Baltával támadt szomszédjára egy férfi Toronyban, a sértett arcon fújta paprikaspray-vel

A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli garázdaság bűntette és 1 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap - végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélt egy férfit. Kötelezte továbbá 336.424 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A vádlott 2022. szeptember 20-án délután Toronyban, az utcán – egy régebbi konfliktus okán – szóváltásba keveredett a szomszédjával, a sértettel. A vádlott – a vita során – támadólag a tőle mintegy egy méter távolságban lévő sértett felé lépett, eközben a kezében lévő 81 cm nyélhosszúságú, 3 kg tömegű fejszét – azért, hogy azzal a sértettre legalább közepes erővel lesújtson – a feje fölé emelte, azonban a sértett a vádlottat a nála lévő paprikaspray-vel még mielőtt csapást mérhetett volna rá, arcon fújta, így a vádlott támadása célt nem ért, a fejszét elejtette, és a további támadással felhagyott. A sértett a támadás következtében sérülést nem szenvedett, azonban – figyelemmel a támadott testtájékra, a használt eszközre és a támadás jellegére – fennállt az akár súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének közvetlen, reális lehetősége is. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így az utcán tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsen - írja a Szombathelyi Törvényszék

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában