Vádemelés

2024.04.03. 08:12

Engedélyük nem volt, mégis gyűjtötték és eladták a fémet és az akkumulátorokat

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Sárvári Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik a vádirat szerint közel három éven keresztül engedély nélkül gyűjtöttek és szállítottak hulladékátvevő telephelyekre több tízezer kilogramm fémhulladékot, melyből az egyikük több mint 18 ezer kilogramm, a másikuk közel 4 ezer kilogramm – veszélyes hulladéknak minősülő – ólomakkumulátort is adott le és értékesített.

A hulladékról szóló törvény rendelkezései szerint hulladékgazdálkodási tevékenység – ide értve a hulladékok gyűjtését és szállítását is – kizárólag hulladékgazdálkodási engedély birtokában vagy nyilvántartásba vétel alapján végezhető.

A járási ügyészség a bűncselekmény elkövetéséből származó vagyonra az egyik vádlott esetében több mint 3,7 millió forint, a másik férfi esetében több mint 850 ezer forint vagyonelkobzást is indítványozott. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában