Összefoglaló

2024.04.02. 07:00

Javult a közbiztonság, kevesebb a bűnözés Vasváron - derült ki a rendőrkapitány beszámolójából

A márciusi testületi ülés Balogh Gábor r. alezredes, mb. kapitányságvezető beszámolójával kezdődött Vasváron.

Csabai Bernadett

Forrás: MW/archív

Fotó: Tóth Imre

A beszámolóból kiderült, a regisztrált bűncselekmények száma a 2022-es évhez viszonyítva 263-ról 221-re esett vissza Vasváron, ez 16 %-os csökkenést jelent. A polgárok biztonságérzetét alapvetően befolyásoló, közterületen elkövetett bűncselekmények száma az értékelt időszakban 20.5 %-kal csökkent.

A rendőrkapitányság eredményességi mutatóiban az elmúlt öt év legjobb eredményét produkálta. Vasváron és a hozzá tartozó 22 településen elkövetett bűncselekmények a Vas vármegyében (4235) regisztrált ismertté vált bűncselekmények 5.2 %-át teszik ki – tudtuk meg a rendőrkapitány beszámolójából.

A súlyos bűncselekményeket tekintve egy esetben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt büntetőeljárás zajlott, szándékos emberölés vagy emberölés kísérlete nem történt, de egy embercsempészési ügy került a kapitányság figyelmébe. Gépkocsilopás nem volt az illetékességi területen, viszont jármű önkényes elvétele miatt két eljárás folyt le, mindkettőt sikeresen felderítettek.

A bűncselekmények közül emelkedő tendenciát mutattak a súlyos testi sértések, a kiskorúak veszélyeztetése, valamint a garázdaság esetei. Csalásból ugyanakkor változatlanul 23 eset történt, melyek 87.7%-át sikerült felderíteni. Azonban csökkenő tendenciát mutatott a lopások, betöréses lopások, lakásbetörések és jármű önkényes elvételek száma. Ezek közül a lopások száma jelentősen csökkent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában