Ítélet

2024.04.18. 10:32

Sárvári üzletből lopott egy nő, a lebukás után teljesen kifakadt: üvöltözött, tört-zúzott

A Sárvári Járásbíróság 1 rendbeli garázdaság vétséges és 1 rendbeli rongálás vétsége miatt halmazati büntetésül -mint különös visszaesőt- 60 nap elzárásra ítélt egy nőt. Kötelezte a magánfél javára 177.241 forint kártérítés, továbbá az állam részére 127.806 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Vaol.hu

Forrás: Pexels

A vádlott 2023. május 17-én délután egy sárvári üzletbe ment, s ott a ruházatába rejtett egy dezodort, majd az üzletből fizetés nélkül akart távozni, azonban az üzletvezető-helyettes a pénztárnál felszólította a vádlottat arra, hogy menjen vele az irodába, s a dezodort adja vissza. A vádlott ekkor üvöltözni kezdett, s a pénztárnál található plexit megfogta, amelynek következtében az a helyéről elmozdult, azonban abban rongálási kár nem keletkezett. A tanú felszólítására a vádlott ezután bement az irodahelyiségbe, ahol a dezodort a tanúnak átadta, azonban tovább ordítozott, valamint az ott található székkel a helyiség ablakának üvegét kitörte, majd egy poharat is a földre lökött az asztalról, s annak egyik szilánkjával saját magának sérüléseket okozott a nyakán - tájékoztat a Szombathelyi Törvényszék

A rongálással okozott kár 177.241 forint, amely nem térült meg. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így különösen az üzletben tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában