Baleset

2024.04.19. 16:45

Sávváltás közben történt baleset Szombathely közelében az M86-os úton - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Pénteken délután több jármű haladt egymás után az M86-os úton Szombathely felől Csorna irányába. A belső sávban három autó előzte a kocsisort a vépi lehajtó közelében, elöl egy BMW, majd egy Audi és harmadikként egy Ford. Az elöl haladó BMW és a leghátul haladó Ford a külső sávba sorolt, eközben egyelőre tisztázatlan okból és körülmények között a Ford vezetője hirtelen vészfékezett és elrántotta a kormányt, ami miatt a belső sávban haladó Audinak ütközött. Az ütközés után az egyik jármű a belső szalagkorlátnak is nekicsapódott, ezután az Audi az árokban állt meg. A BMW elhajtott a helyszínről.

A szombathelyi tűzoltók áramtalanították a járműveket, a mentők a helyszínről két embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak, a Ford vezetőjét megvizsgálták, de ő ezután a helyszínen maradt.

A baleset okát egyelőre nem tudni, a rendőrség igazságügyi műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a pontos körülményeket.

A mentés és a helyszínelés ideje alatt a külső sávot le kellett zárni, ezért nagyobb torlódás alakult ki a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában