Vádemelés

2024.04.02. 08:27

Totál részegen okozott balesetet egy férfi Sárvárnál, majd elhajtott és piált tovább

Vaol.hu

Illusztráció

Fotó: Pexels

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 márciusában a Sótony és Sárvár közötti útszakaszon igen súlyos fokban ittasan vezette személygépkocsiját. A sofőr – ittassága miatt – egy kanyarban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol járművével összeütközött egy másik autóval. A baleset következtében a sértett által vezetett autó visszapillantó tükre becsapódott, kitörte a vezető oldali ablakot, az üvegszilánkok pedig az utastérbe szóródtak, sérülést azonban nem okoztak.

A vádlott annak ellenére, hogy észlelte az ütközést, a helyszínről elhajtott, oda ugyan később visszatért, de a gépkocsiból nem szállt ki, és ekkor sem győződött meg arról, hogy a másik járműben megsérült-e valaki, illetve segítségnyújtásra szorul-e. Az ittas férfi a sértett kérése ellenére az adatait sem adta meg, hanem a rendőri intézkedés előtt az otthonába távozott, ahol ismét szeszes ital fogyasztott.

A vádlott több KRESZ szabályt is megszegett, mert úgy vezette a gépjárművet, hogy szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, ezért pedig nem tudott az út vonalvezetésének megfelelően közlekedni. A balesetet követően nem állt meg, a veszélybe került személynek segítséget nem nyújtott, továbbá a személyazonosságát nem igazolta, a rendőri intézkedés bevárása nélkül elhagyta a helyszínt, illetve annak megtörténtéig szeszes italt fogyasztott.

A járási ügyészség közúti járművezetéstől eltiltást is indítványozott a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában