Baleset

2024.05.15. 19:40

Életveszélyesen megsérült a busznak ütköző motoros Kőszegen - helyszíni fotók, videó

Mentőhelikopter szállította kórházba azt a motorost, aki busszal ütközött szerdán délután Kőszegen.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Az első információk szerint a Suzuki motoros fiatal Kőszegen a Rákóczi Ferenc utcában haladt a külváros irányába, amikor szemtanúk elmondása alapján a motoros hirtelen nagy sebességgel megelőzött egy vele azonos irányban, szabályosan közlekedő Skoda személyautót. Ugyanekkor egy Credo busz érkezett a Rohonci utcában, aminek a vezetője megállt a stop táblánál a Rákóczi Ferenc utca kereszteződésben, majd mivel a sofőr úgy látta, hogy az érkező járművek még messze vannak, elindult. A busz már majdnem átért a kereszteződésen, amikor a motoros nagy sebességgel megérkezett, majd vészfékezett, ezután több tíz méteres féknyomot húzva maga után eldöntötte a motort és a busz oldalának csapódott a busz hátsó kerekénél. A busz hátsó kereke a szemtanúk elmondása szerint átment a fiatal férfin a csípőjénél a lábán. Azt is többen látták, hogy a motoroson lévő bukósisak valószínűleg nem volt becsatolva, ugyanis az eséskor lerepült a motoros fejéről. 

A súlyos, életveszélyes állapotban lévő 19 éves fiatal férfiért mentőhelikopter érkezett, majd miután a helyszínen stabilizálták az állapotát, mentőhelikopter szállította kórházba.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a pontos körülményeket. A motort - amin nem volt rendszám -, a rendőrség lefoglalta.

Fontos megemlíteni, hogy főleg személyi sérüléssel járó baleset esetén a baleset helyszínét nem szabad megváltoztatni. Ebben az esetben is még a rendőrség megérkezése előtt el akarták vinni a motort - ezt szerencsére sikerült megakadályozni -, illetve a motoros bukósisakját pedig valaki el is vitte a helyszínről. Ezek a tárgyak és a helyzetük nagyon fontosak a későbbiekben a körülmények pontos megismerése érdekében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában