Bajnokság

2017.09.26. 08:28

Megrendezik az I. Vas megyei Lépcsőfutó Bajnokságot Szombathelyen

Szeptember 30-án, hagyomány teremtő szándékkal rendezik meg önkéntes, létesítményi, önkormányzati és hivatásos tűzoltók részére az első lépcsőfutó versenyt Vas megye legmagasabb lakóépületében Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcai 14 emeletes társasházban.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az embert próbáló versenyfeladatokat tűzoltóra szabva Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sport tisztje állította össze. A szeptember elején meghirdetett versenyre szeptember 15-ig lehetett nevezni. A közel harminc nevezőnek az alábbi feladatokat kell végrehajtani tűzoltó védőruhában, csizmában. Földszintről indulás két tűzoltó tömlővel egészen a 4. emeletig. Ott egy fotó alapján egy kapocs alakzatot kell kirakni. Innét tovább kell futni a 8. emeletig, ahol a kirakott, az ott elhelyezett tűzoltó szakfelszerelésekből tűzoltására alkalmas vízsugarat kell egyedül eljuttatni a 10. emeletre. Itt további ügyességi feladatként fel kell tekerni tekercsbe egy húsz méteres tűzoltó tömlőt úgy, hogy az egy tartó dobozba beleférjen. Ezt a dobozon egy zöld lámpa fogja jelezni. A verseny feladatok itt még nem érnek véget, mert tovább kell futni a 12. emeletre ahol négy darab autógumit kell „a” pontból „b” pontba átpakolni egyesével, majd innen sprintelni a 14. emeletre a célig ahol egy gombot kell megnyomni. Az időeredmények értékelése után természetesen a legjobb időeredményt elérők állhatnak majd a dobogó legfelső fokaira.

A versenyzők két korosztálycsoportban indulnak, a 16-35 életév közötti és 36 életév fölötti kategóriában. Amennyiben a versenyzők részéről igény merül fel, akkor a feladat légzőkészülékben is végrehajtható lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában