Közösségépítés és olcsó holmik

2017.10.09. 18:47

Zseniális vevőcsábító praktikát is tanultunk a körmendi bababörzén (videó)

A körmendi babavásár Vasárnap került megrendezésre az egyik helyi általános iskola ebédlőjében. Az eladók, vásárlók és a szervező tapasztalatait is megkérdeztük.

Gulyás Regina Olimpia

Igazi különlegességekre bukkanhatnak a betérők. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

A helyi kismamák izgatottan készültek a börzére, hiszen korábbi tapasztalatuk az volt, hogy igazán jó áron lehet kapni egyedi, eredetileg borsos árú játékokat és ruhákat. Ezen okból minden alkalommal hatalmas az érdeklődés. Tóth Judit, szervező igyekszik hasznos és érdekes extrákkal bővíteni a kínálatot. Az idén októberi alkalmon például a babakötvényről tudhattak meg hasznos, praktikus információkat az anyukák és apukák. Az első vásáron pedig több kézműves is jelen volt termékeivel.

Igazi különlegességekre bukkanhatnak a betérők. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Nem csak a vásárlás és eladás területén hasznos a körmendi bababörze, hanem rendkívül jó közösségépítő ereje van.

Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Erre segít rá az egyik szemfüles apuka vásárlócsalogató praktikája az utóbbi börzékről. 2500 forintnyi vásárlás után pálinka jár az új holmik tulajdonosainak. A feleség kérdésünkre elárulta, hogy ezzel a cél nem feltétlen a nagyobb bevétel volt, férje inkább szeretett volna „segíteni” a bababörzére tévedt apukákon. Természetesen azért az is előfordult, hogy az anyukák kaptak az alkalmon és „megjutalmazták” férjeiket azzal, hogy az adott eladónál vásároltak.

Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Az eladók tapasztalata, hogy jobban átlátható volt a börze korábbi helyén, a Körmendi Kulturális Központ nagytermében. A szervezőtől azt is megtudtuk, hogy a helyváltoztatás technikai okok miatt szükséges volt. A mostani helyszínen tartják a következő börzét nagy választékkal, karácsonyi kiegészítő tematikával novemberben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában