A tűzoltók beavatkoztak

2018.02.26. 15:10

Jégcsapok veszélyeztették a járókelőket Vas megyében

A megye tűzoltó egységei február utolsó hétvégéjén öt alkalommal hajtottak végre egyéb műszaki mentéseket, melyek során veszélyesen lógó jégcsapokat és nagy mennyiségű havat távolítottak el épületekről.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Jégcsapok lógtak egy épületről, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat Sárváron, a Várkerület utcában pénteken délután. A sárvári hivatásos tűzoltók magasból mentő gépjármű segítségével a jégcsapokat eltávolították.

Vakolat hullott egy kétszintes társasház eresz alatti homlokzatáról Szombathelyen, a Király utcában szombaton az esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók emelőkosaras tűzoltó gépjármű segítségével a meglazult vakolatdarabokat eltávolították, a területet kordonszalaggal lezárták.

Egy lakó jelezte, hogy a felette lévő lakásból folyik a víz Szombathelyen, a Rohonci úton, vasárnap hajnalban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a lakásba rokon segítségével bejutottak. Az egység átvizsgálta az ingatlant, amelynek során megállapította, hogy a vízvezetékcső törött el, ezért az egység a vizet elzárta a lakásban.

Nagy mennyiségű hó csúszott meg, valamint jégcsapok lógtak egy bevásárlóközpont, valamint egy helyi óvoda tetejéről is Celldömölkön vasárnap. A celldömölki önkormányzati tűzoltók felszámolták a gyalogosforgalmat veszélyeztető havat és jégcsapokat.

A hó súlya alatt hajolt meg egy tizenöt centimét átmérőjű lucfenyő Nagyrákos és Szatta között. A fa egy villanyvezetékre dőlt. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs és az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók mentőkötél és láncfűrész segítségével megszüntették a veszélyhelyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában