ünnepeltek

2019.05.13. 07:00

Húsz éve alakult meg a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete

Húsz éve alakult a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete – az alkalomból szombaton a Jurisics-vár Lovagtermében ünnepeltek.

Tóth Kata

A helyi bor szeretete köti őket össze Fotó: VN/Németh Iván

Tóthárpád Ferenc Zamatos dalát, az egyesületi indulót énekelték felvezetésként a tagok, majd Láng-Horváth Rita korábbi elnök elevenítette fel az alakulás körülményeit, fogadtatásukat, az első tíz év emlékezetes eseményeit – a borkirálynő-választásoktól a bálokon át a borkorcsolyaversenyekig – vetített képes előadásában. Mint mondta, az évek alatt erős közösséggé kovácsolta őket a kőszegi bor szeretete, és sok alkalmat ad, hogy népszerűsítsék azt.

A helyi bor szeretete köti őket össze Fotó: VN/Németh Iván

Orbán-Tóth Adrienn 2010 óta vezeti az egyesületet. A kezdetektől célja volt, hogy a generációk – a borkirálynők és a hölgyek – erős egységet alkossanak. Ő az utóbbi tíz mozgalmas év eseményeit foglalta össze. A köszöntők után fogadalomtétellel folytatódott, vacsorával és mulatsággal ért véget az este, amelyen a csepregi, a lukácsházi és a móri borbarát hölgyek is képviseltették magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában