86-os út

2020.11.09. 07:00

Új burkolat a lócsi leágazóig – A közlekedésbiztonságot, az ipart és az idegenforgalmat szolgálja

Csaknem másfél kilométeren új a burkolat a 8614-es úton: a közlekedésbiztonságot, a büki ipart és a turizmust is szolgálja – szombaton avatták.

Bakos Ágnes

Fotó: Ohr Tibor

– A felújított szakaszból 600 méter Bük belterületén van, 800 méter pedig lakott területen kívül a 8614-es számú út Csepreg felé a lócsi leágazóig – mutatta Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója. Az összesen 1,4 kilométert 309 millió forintból, a Magyar falu programban újították fel. A mintegy 35 éves burkolatot 8-9 centiméteren lemarták, helyére két aszfaltréteg került 13 centiméterben. 1100 méteren kicserélték az elöregedett, elfagyott szegélyeket. A középszigetek térkőburkolatát is kicserélték mintegy 200 négyzetméteren, és 1200 köbméter aszfaltot használtak.

A helyiek kényelmén és közlekedésbiztonságán túl Bük két legfontosabb „lábát” szolgálja ki az útfelújítás: az ipart és a turizmust – erről is beszélt az avatón dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. – Nagyobb összefüggésbe helyezve is jelentős ez a beruházás. Sok járda- és kerékpárút-szakasz újul meg a városban, hazai, kormányzati és uniós forrásból – mondta.

A komplex terv darabjaihoz keresték sorban a forrásokat, és már látszik az összkép – helyezte el a most elkészült felújítás jelentőségét. Emlékeztetett az állateledelgyár kapacitást bővítő beruházására: fontos, hogy mire elkészül az új gyártóegység, azt megújult infrastruktúra várja. Dr. Németh Sándor a kormányzati támogatást és a közreműködést is megköszönte Ágh Péternek. A térség országgyűlési képviselője pedig számolt: a Répce vidékén csaknem 1,5 milliárd forint összértékben valósultak, valósulnak meg útfelújítások kormányzati támogatásból.

– Az elmúlt időszakban átadhattuk a Bükön átvezető főút felújítását, most tanúi lehetünk annak, hogy megújult Büktől a lócsi elágazóig az út, és zajlanak a munkálatok Tormásliget irányába és Csepregen is célegyenesben van a felújítás Kőszeg irányába, mindezekkel évtizedes problémákat sikerült ledolgozni – fogalmazott. A felújítások, mint mondta, fontosak az itt élők számára, a gazdasági szereplőknek és fontosak a remélhetőleg hamar újraéledő turizmus számára is, és nem mellékesen a balesetmentes közlekedést biztosítják.

Jövőre szó szerint ott folytatják a munkát, ahol abbahagyták: a lócsi leágazótól a körforgalomig újul meg a 8614-es út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában