Önkormányzat

2021.11.10. 07:00

Lesz fedett csarnok Őriszentpéteren, de később

Az elmúlt tíz évben a termelői piac szerves része lett a város életének. Különösen a turisztikai szezonban bonyolít le jelentős forgalmat a református templom szomszédságában kialakított vásártér. Korábban beszámoltunk róla, hogy a település vezetése fedett csarnok felépítését határozta el. Hol tart a beruházás?

Gyöngyössy Péter

20210714 Őriszentpéter Termelői piac, Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: VN-archív

Tíz éve kínálja az Őrség, a Göcsej, a Hetés és a Rába-mente településein működő termelők és kézművesek portékáit a piac. A többfunkciós, fedett vásárcsarnok felépítésére az idén 100 milliós pályázati anyagot állított össze az önkormányzat. Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere kérdésünkre elmondta, hogy a város vezetése elkötelezett a megvalósítást illetően, azonban ahhoz, hogy a folyamat elindulhasson, módosítani kell a település rendezési tervét.

Ugyanis a református templom melletti, vásártérként is használt terület jelenleg közpark kategóriába tartozik, ezért az építéshatósági előírásoknak megfelelően nem épülhetne ott csarnok. A módosításról a képviselő- testület már döntött, a besorolás megváltoztatása azonban időt vesz igénybe, úgyhogy a csarnokra a pályázatot jövőre adják be.

Kiemelt képünkön: Különösen a turistaszezonban népszerű a piac

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában