Konferencia

2021.12.17. 12:00

A középpontban a digitalizáció - Válaszokat kell találni a kihívásokra

Cseh-Egyed Bernadett

Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke mondott köszöntőt

Forrás: Cseh Gábor

Milyen egy okosváros? Merre tart a járműipar? Miként lehet a vasi megyeszékhelyen okosautó-rendszereket gyártani? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a Smart City Green City konferencia előadói csütörtökön a Haladás-sportkomplexumban. Hende Csaba parlamenti al elnök, Szombathely ország gyűlési képviselője a konferencián köszöntőjében hangsúlyozta: nem tudjuk megúszni, nem tudjuk megspórolni magunknak, a technikai kihívásokra válaszokat kell találni. Az elmúlt évtizedben a digitalizáció a szó szoros értelmében berobbant: ott van a hétköznapjainkban, a munka világában, valamint a szórakoztató- és járműiparban egyaránt. 

 

– Nem a kiváltságosok úri hóbortjáról van szó, ez egyfajta szükségszerűség: az energia igények féken tartása, a fenntarthatóság a tét. Brüszszelben is időről időre előkerül a digitalizáció témája, hiszen olyan pénzügyi, társadalmi, gazdasági kihívásokat jelent, amelyekre összeurópai szinten is keresni kell észszerűen a megoldásokat – fejtette ki Hende Csaba.

 

 Hozzátette: ez jó alkalom arra is, hogy egyeztessen annak a mintegy 330 milliárd forintnyi fejlesztési forrásnak a céljáról, amely a következő hét évben Szombathelyre érkezhet. 

 

A szakmai előadások sorát Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese nyitotta: a jövő év elején induló digitális közösségi tér programjáról beszélt. 

 

Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezetője a járműipar zöldmegoldásaiba engedett bepillantást. Bemutatta a helymeghatározó rendszert és azt a kondenzátort, amelyet Szombathelyen gyártanak, és amely egyben egy kicsi akkumulátor is: rövid idő alatt nagy mennyiségű áramot képes szállítani. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában