A Keresztény Családközösség

2022.02.22. 09:00

Király Imre és felesége, Kiss Margit több mint 60 éve házas

Idén is megünnepelte a házasság hetét a jánosházi Keresztény Családközösség. Öszszesen hat, hatvan évnél régebben egybekelt párt köszöntettek fel, de a város legifjabb házaspárját is meglepték az alkalomból.

Polgár Patrícia

Király Imre és felesége, Kiss Margit 1958. február 23-án kötöttek házasságot

Forrás: Síkné Vaczurka Valéria

Fotó: © Cseh Gábor

 Megközelítőleg hét évre nyúlik vissza a jánosházi Keresztény Családközösség egyesület hagyománya, miszerint minden évben megünneplik a városban élő házaspárokat. Idén a házasokkal a település katolikus templomában „az élet útját” járták végig képletesen Böjte Csaba gondolatai mentén. Ekkor a párok férfi tagjai apró figyelmességgel – virággal és bonbonnal – lepték meg házastársukat. A jó hangulatú találkozón modern egyházi énekek és népdalok is felcsendültek. 

 

A házasság hete alkalmából idén sem maradt el a hatvan évnél régebb óta házas párok köszöntése. A „hatvanasok köre” idén két házaspárral bővült, akik ebben az évben ünneplik hatvanadik házassági évfordulójukat. Velük együtt megünnepelték Jánosháza legifjabb házaspárját is. Síkné Vaczurka Valéria, az egyesület elnöke elmondta: a házaspárok felkutatásában az önkormányzat segíti évről évre a családközösséget – a házassági anyakönyvi kivonatok alapján keresik fel a szépkorú párokat. 

 

Őket előre megbeszélt időpontban, a kérésüknek megfelelő formában látogatják meg. Valéria mellett Kiss András polgármester és Déri Péter plébános rendszerint virággal, borral és egy emléklappal köszönti az idős házasokat. Jánosházán a rekordernek számító házaspár immár hatvanhat éve él együtt. Arról, hogy mi a jó és hosszú házasság titka, Valéria szerint minden páros máshogy vélekedett, amikor a látogatás alkalmával megkérdezte őket. 

 

Egy dologban azonban egyetértettek: az együtt töltött hosszú évek alatt számos jó és rossz dolog történik az emberekkel. A szép emlékeket pedig el kell raktározni mélyen, az ember szívében azokra az időkre, amelyek próbára teszik. Ekkor sok megértésre, kitartásra és elfogadásra van szükség – így lehet sokáig, boldogan élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában