Helyi közélet

2022.11.19. 07:44

Megújuló energiával

A megújuló energián alapuló távfűtési rendszer korszerűsítésére és fejlesztésére pályázik a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.

Rendkívüli ülésen támogatta az önkormányzat gazdasági és jogi bizottsága tegnap a pályázat benyújtását: a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. a Modernizációs alap keretében tette közzé felhívását, amivel a megújuló energián alapuló távfűtési rendszerek korszerűsítésére és fejlesztésére irányuló beruházásokat segítik. A bizottsági előterjesztés mellékletéből megtudtuk: a projekt céljai között szerepel, hogy a szombathelyi távhőszolgáltatásban több megújuló energiahordozót hasznosítsanak, a távhőtermelés önköltségét és a földgázfüggőséget jelentősen csökkentsék, az ellátásbiztonságot pedig ezzel párhuzamosan növeljék.

 A javaslat szerint mindezt anélkül szeretnék elérni, hogy hőtermelő létesítményt és pontforrást hoznának létre, ehelyett a meglévő berendezéseket jobban kihasználnák. A tervezet központi eleme: a Mikes- és Szent Flórián-körzeteket, illetve kazánházaikat előszigetelt távhővezetékkel kötnék össze. A projekt tervezett teljes költsége csaknem 1,5 milliárd forintra rúg, abból mintegy 750 millió forintra pályázik a távhőszolgáltató kft.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában