Tárgyalás

2023.10.26. 11:47

Vesztegetés: parkolóban is vett át pénzt a vezető beosztású vasi orvos

Többrendbeli, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette miatt tartott előkészítő ülést a Szombathelyi Törvényszék.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

2013 márciusa és 2022 októbere között a vádlott, dr.K.É. vezető beosztású orvos az irányítása alatt lévő kórházi osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért sokszor és ismétlődő jelleggel kért ill. fogadott el jogtalanul pénzt.  

A vádirat szerint a vádlott rendszeres haszonszerzésre törekedve fogadta el a pénzt 23 kórházi ápolt rokonaitól, hogy a betegek kórházi kezelését, fekvőbeteg elhelyezését biztosítsa az általa irányított osztályon.

Dr.K.É. a pénzt rendszerint a kórház orvosi szobájában, vagy a kórház irattárában vette át, de volt olyan is, hogy egy parkolóban történt az átvétel, és lehetett fizetni neki átutalással is.

Az előkészítő ülésen az ügyész indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a vádirattal egyezően beismeri a bűnösségét, a bíróság a vádlottal szemben halmazati büntetésül nyolc év börtönfokozatban végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, ítélje háromszáz napi tétel pénzbüntetésre, amelynek egy napi összegét tízezer forintban állapítsa meg, továbbá indítványozta hat év orvosi foglalkozástól való eltiltást, nyolc év közügyek gyakorlásától eltiltást, és intézkedésként a bíróság alkalmazzon 4 053 707 Forint vagyonelkobzást.

A vádlott nem ismerte el bűnösségét és az előkészítő ülésen nem kívánt nyilatkozni és kérdésekre válaszolni.

A védelem további tanúk kihallgatását indítványozta, amelyet az ügyész elutasított.

2024. januárjára helyezte a bíróság az ügy határnapjait, beidézve a vádlottat, a védőt és a vádiratban felsorolt tanúkat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában