Egészségügyi karrier

2023.11.17. 07:45

Megmutatják a pálya szépségeit - A PTE Egészségügyi Kara öt vasi iskolával kötött megállapodást

Az egészségügyi karrier vonzóvá tétele a célja annak az életpályamodellnek, amit a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Kara hirdetett meg.

Csabai Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Az együttműködéshez csatlakozott öt vasi iskola is, a megállapodást csütörtökön írták alá a szombathelyi Szent-Györgyi Albert Szakképző Iskolában. Az eseményen részt vett dr. Nemény András polgármester, aki beszédében hangsúlyozta: az emberhez méltó élet egyik alapköve a minőségi egészségügyi ellátás. 

– Látjuk, hogy ennek a legfontosabb és legnehezebb feltétele a minőségi szakemberek utánpótlása – tette hozzá. A programmal a fiatalok lehetőséget kapnak, hogy megismerhessék ezt a nemes hivatást és a térség egészségügyi ellátása is fejlődjön. A szakma szépségeit különböző programok révén – elsősegélynyújtó verseny, előadások és nyílt napok, szakmák éjszakája – mutatják be a diákoknak, hogy jól átgondolt döntést hozhassanak a továbbtanulásukat illetően – folytatta a PTE képviseletében dr. habil. Ágoston István egyetemi docens. Némethné Baráth Anikó igazgató, a Szent-Györgyi Albert-iskola igazgatója felsorolta: a kőszegi Béri-Balogh Ádám, a szentgotthárdi Arany János és Szombathelyről az Oladi, a Derkovits, illetve a Zrinyi Ilona Általános Iskola csatlakozott az együttműködéshez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában