Advent

2023.12.13. 16:00

Zenés dicsőítés – Melega Júlia és barátai a Vépi Plébánia vendégei voltak vasárnap

A Vépi Plébánia adventi rendezvényei közül elsőként december 10-én, vasárnap este Melega Júlia és barátai szentségimádással egybekötött zenés dicsőítő estjére várták a híveket a templomba.

Tóth Katalin

Melega Júlia és barátai

Forrás: Tóth Kata

Jézust dicsőítették a dalok a háromnegyedórás összeállításban. Olyan énekeket hoztak a zenészek, amelyek az adventre, a karácsonyra hangolták a lelkeket és megérintették a szíveket. Közben a Bibliából olvastak fel részleteket és imádkoztak, ahogyan a lélek vezette őket. Elhangzott A zsoltárok könyve 97. fejezetéből az Úr diadalmenete: „Király az Úr! Ujjongjon a föld, ünnepeljen a sok sziget! Felhő és homály van körülötte, trónjának támasza jog és igazság”. És részlet János evangéliumából: „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.” Gitáron Holdosi Attilát hallottuk; zongorán cajonon, furulyán Németh Kornél játszott. A basszusgitáros-énekes Melega Júlia, rajta kívül Vincze Lívia énekelt. 

– Az adventi készületben angyalok szárnyain a Jóisten magasságába, a legcsodálatosabb liturgiába vezettek minket. Szívhez szólóan, Jézust köszöntve énekeltek – szólt az előadókhoz Németh Tamás plébános, és megköszönte, hogy a Vépi Plébánia vendégei voltak egy estére. Nagy tapsot kaptak a templomi hallgatóságtól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában