Vonat

2024.05.18. 19:23

Amikor a bakter ad jelet a dottónak - Csempeszkopács is megemlékezett a megszűnt vasútvonalról

Menetrend szerint 13.30 órakor indult szombaton a vonatpótló dottó Csempeszkopácsról Rumba, az egykori vasútvonal végállomására. A korhű ruhába bújt bakter adott szabad jelzést.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Korábban beszámoltunk róla,  a Szombathely - Rum vasútvonal megszűnésének 50. évfordulója alkalmából az egykori vonalat érintő településekkel összefogva több helyszínes, egész napos családi napot, megemlékezést tartanak szombaton. 

Csempeszkopácson igazi közösségösszekovácsoló programmá nőtte ki magát a megemlékezés. Megnyílt a Bakterház ajtaja az érdeklődők előtt, bárki megtekinthette a tárgyi emlékeket. A vendégeket házisüteménnyel és többféle szomjoltóval várták, műsort adtak a helyi gyerekek. 

Délutánra már a nap is kisütött, kicsik és nagyok együtt csatlakoztak a Flúgos futamhoz: volt, aki játék, mások igazi traktorral, vagy éppen fűnyíróval, rollerrel, kerékpárral teljesítették a pályát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában