Vecces viccesen feldolgozva

2017.10.04. 12:14

Homer Simpson is versel- kihirdették a Rambo-vers pályázat eredményét

A Könyvhódító pályázattal idén ötödik alkalommal szerveztek irodalmi vetélkedőt a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Ezúttal Rambo-verseket kellett beküldeni a versenyzőknek. Huszonhárom beérkezett pályamunkából nyolc filmet díjazott az öttagú zsűri.

Kovács Ágnes

Fotó: Berzsenyi Dániel Könyvtár

Tegnap délután sikeresen lezajlott a Rambo-versek értékelése. A különleges műfaj egy olyan vizuális játék, amelyben ismert filmsztárok magyar színészek hangján szavalnak verseket.

Az ötletgazda, Boldizsár Péter kreatív producer néhány éve vizsgafeladatként készítette el az első Rambo-verset. Ezen Sylvester Stallone, Gáti Oszkár hangján egy Nagy László-költeményt mond nagy átéléssel. A néhány perces kisfilmek óriási sikert arattak a videomegosztón, hiszen a hálivúdi hírességek jól ismert magyar szinkronhangjukkal szerepeltek a felvételeken. Az Arany János születésének kétszázadik évfordulóján úgy gondolták a szervezők, életre hívnak egy programot, amelyre a nagy költő verseivel lehetett pályázni.

A díjazottak és a zsűri tagja Fotó: Berzsenyi Dániel Könyvtár

Boros Ferenc a könyvtár munkatársa, amatőr filmes elmondta, a versenyre 23 film érkezett. A 3 kategóriából (általános iskolás, középiskolás, felsőoktatási korosztály) 8 filmet díjazott az 5 tagú zsűri. A zsűriben ott volt az ötletgazda, Boldizsár Péter, P. Toldi Márta dr. egykori könyvtárigazgató, Horváth Zoltán független filmes, dr. Kovács Ágnes irodalomtörténész és Boros Ferenc is. Az általános iskolások kategóriájában különdíjat kapott Bogár-Szabó András Transformers című kisfilmje, első helyezett lett Bogár- Szabó Mihály Legokaland alkotása, a középiskolások kategóriájában harmadik Szabados Petra Kutyaszorítóban, második Márffy Marcell Mátrix, első Csonka Dorottya és Kővári Dorottya filmes verse a Rekviem. A felsőoktatás kategóriájában harmadik lett Varga Ákos Éjjeli féreg című filmje, a második Vincze Veronika Hobbitja és a győztes Márffy Bence Homer Simpson című animációs alkotása. A díjazottak értékes nyereményeket vehettek át. A pályázatot a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában