Örök divat

2017.11.15. 14:00

Újragondolt és örök a farmer

Az egykor munkásnadrág céljára készült farmer szerepe mára teljesen átalakult, a kényelmet szolgálja a sokoldalú, erős anyag, amelyet a legkülönfélébb párosításokkal viselhetünk.

Tóth B. Zsuzsa

Farmerdzseki színes szatén nadrággal, amelyet nem csak ünnepeken viselhetünk. Modellünk Takó Tünde. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A farmeranyag iránti elvárás az elnyűhetetlenség volt. A többségében mezőgazdasági és vasútépítő munkások számára készült kantáros nadrágok anyagaként vonult be a ruházkodás történelmébe. Peszlen Mária divattanácsadótól megtudtuk, hogy a farmer hatalmas karriert befutva vált a mindennapi öltözködésen át a kifutók világát is meghódítva mindannyiunk ruhatárában szereplő darabbá. Az új technológiák által átalakulva, a divatnak megfelelően koptatják, szaggatják, sztreccsszálakkal rugalmassá varázsolják, díszítik, valamint különböző anyagokkal ötvözik. Az idei divatban meghökkentő kontrasztokat is favorizálnak a divattervezők. A szatént is párosítják a farmerrel. A kabát ujja az idei trendnek megfelelően lurexszel átszövött gyapjú. A másik párosításban a farmerkabátka hímzéssel átszövött, rojtokkal díszített.

Farmerdzseki színes szatén nadrággal, amelyet nem csak ünnepeken viselhetünk. Modellünk Takó Tünde. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A farmertáska az idei sláger, tetten érhető rajta a hímzés, a zsinórozás, a flitterezés is minden léptékben és minden mennyiségben. A flitterek ott vannak a táskán, cipőn, a pulóverek teljes flitter-borításban csillognak. Bátran kereshetünk egyedi megoldásokat akár házilag is. Hiszen a farmerdzsekin a virágminták, girlandok lehetnek csak rátétek egy régi terítőről, magunk készítette felújítással, de lehetnek kézi, vagy gépi hímzések is.

Divat a farmer pöttyös, csíkos, virágos, kockás, anyagában nyomott mintával, vagy bőrrel, szaténnal kombinálva. Színeiben a vízkék koptatottól a tintakékig. Farmerban kalandra fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában